Om oss

Vi som jobbar på aimSport drivs av vårt gemensamma jaktintresse och vår vilja och vårt engagemang i att ge våra användare den bästa möjliga upplevelsen vi någonsin kan vid användandet av våra produkter. Tveka inte att kontakta oss om du har frågor som butiken inte kan besvara.

Vår resa började 2011

Av ett antal oförutsedda händelser så bestämde sig jägarna och de tidigare kollegorna Bertil Rydergren och Christer Svensson att år 2011 starta aimSport Sweden AB.

Initialt var planen ganska ”bred” – att utveckla jakttillbehör som ger jägaren en bättre jaktupplevelse – men ganska snart så beslutade man sig för att utveckla ljuddämpare och resten är, som man brukar säga, historia…

Milstolpar i vår historia

Våren 2011

aimRest - Produktidé

Bertil Rydergren hade närt en idé om ett smidigt portabelt stöd för stabilt skytte under en tid och det var denna idé som sedermera var grunden till att företaget aimSport Sweden AB bildades.

7 juli 2011

aimSport bildades

Här bildas företaget aimSport och vid tiden för bildandet fanns en tredje minoritetsägare med i ägarbilden. Som litet och nystartat företag utan entreprenörsbakgrund så fick man starta från grunden med bolagsregler, redovisning och annat som hör företagandet till.

5 december 2011

aimRest lanseras – och patent beviljas!

aimRest gav användaren friheten att finnas tillhands ”hands-free” när ett säkert skott skulle avlossas och hade dessutom fäste för en hållare av Astro 220 som såldes som tillbehör.

Se första videon om aimRest här: aimRest, siktstöd vid jakt och skytte – YouTube

aimRest slutade tillverkas 2014 då vi sedan detta datum fokuserat på ljuddämpare.

15 december 2011

Vår första internationella distributör

Märkligt nog blev det ett företag i Holland som blev vår första distributör. Inom ett par månader hade skaran växt till en handfull som började sälja aimRest på de olika marknaderna.

9 mars 2012

Första året som utställare på IWA

Vågar man inte så vinner man inte! Trots företagets ringa storlek så identifierades behovet av att snabbt komma ut på den internationella scenen. Bästa platsen för detta är såklart IWA i Nürnberg där branschen möts för fyra dagars internationell mässa. Tack vare att vi ställde ut och hittade partners vid detta event så fick aimRest en flygande start internationellt.

17 maj 2012

Första ljuddämparna visas för den svenska jägarkåren

Efter några månaders intensiv utveckling av aimZonic Compact och aimZonic Predator premiärvisades dessa på Swedish Game Fair på Tullgarn. Stort intresse och en tydlig signal till att detta produktområde verkligen var att satsa på!
Efter en kort tid fick vi även patent på dessa ljuddämpare!

5 februari 2013

Lansering av aimZonic Cyclone

aimSports första teleskopiska dämpare som på ett viktigare sätt satte oss på kartan som en mer komplett ljuddämpartillverkare.

11 juni 2014

Lansering av Triton-serien. Patent beviljat!

Den unika kombinationen av aluminium utvändigt och rostfritt stål invändigt visade sig vara en uppskattad nyhet på marknaden som kombinerade det bästa av två världar – låg vikt och värmetålig interiör för mängdskytte.

Mars 2016

Nya lokaler

aimSport flyttar till nya lokaler i Ulricehamn

April 2016

Lansering

Lansering av vår första ljuddämpare för Rimfire-patroner som .22LR och .17 HMR

April 2020

Lansering av Triton Numbers

Lansering av Triton Numbers – det effektiva sortimentet som gör det enkelt att hitta rätt produkt till ditt användningsområde.

Med tillverkning i Sverige

Eftersom ljuddämparen är en del i ett vapensystem är det otroligt viktigt att både komponentproduktion och slutmontering sker med högsta noggrannhet. Med produktion i Sverige kan vi enkelt följa alla delar i produkten så att den levererar prestanda hos kund. Innan leverans kontrollmäter vi produkterna för att se att de uppfyller våra krav på bland annat linjäritet – sammantaget mynnar detta ut i en 5-års garanti på Triton-serien!